facebook icon twitter icon

Skupine

 Za večje skupine organiziramo vodene izlete po Beli krajini, kjer boste poleg naših storitev spoznali še vse ostale zanimivosti.

Priporočam ogled Metliškega gradu in 15-minutnega filma, ki vas popelje v dobro predstavo o Beli krajini, njenih običajih , kulturni in zgodovinski dediščini…..

JOŽEF PRUS- vinar leta 2009, 2010, 2011, 2012

Lahko se odpravimo do vinarja leta – Jožefa Prusa, ogled največje zasebne kleti daleč naokrog. Lahko imate tukaj degustacijo vin in nakup vrhunskih vin.

Kosilo ali pozno večerjo bom vsekakor organiziala po najbolj ugodni ceni, lahko je to belokranjska značilnost- pečenka( odojek ali jagenček) ali po želji.

ČEBELAR Pavlin,ali Sever. Zelo obiskana pa je tudi degustacija medu v semiškem koncu, pri gospodu Pavlinu, ki je eden od ustanoviteljev čebelarskega društva v Sloveniji. Odličen med in ostale čebelje izdelke si boste za prihajajoče zimske dni kupili ugodno.

OSNOVNA ŠOLA BRIHTNA GLAVA je destinacija v nekdanji osnovni šoli, ki obiskovalce popelje v čas šolstva z letnico 1958.Zakaj je zanimiva? Tam se ustavimo za eno šolsko uro, kjer imamo pouk, takšen kot ga je imela takratna generacija. Klopi, stoli, kateder, učitelj, odnos,red, spričevala- tako kot je bilo nekoč. Pouk je poln humorja in spontanih šaljivosti. Že sam pogled na učitelja je zanimiv in še veliko več. Odločite se- ne bo vam žal. Vseh zanimivosti ne smem odkriti, ker ne bo zanimivo.

KRAJINSKI PARK LAHINJA-življenje nekoč in danes - z domačo obrtjo Vere Vardijan

PUSTI GRADEC-Ogled še danes delujočega mlina in žage venecijanke ter možen nakup domače koruzne moke iz domačega zrna, kar je danes redkost.

ADLEŠIČI-Na kmetiji Cvitkovič možen ogled izdelave belokranjskih pisanic in pridelava ter nakup domačega platna,kjer vas ob prihodu pogostijo……

RUDNIK RJAVEGA PREMOGA-KANIŽARICA, zgodovina in sprehod skozi rov

Vinica- Rojstna hiša Otona Župančiča in poleg možen obisk slikarja in razstava njegovih slik ter možen ugoden nakup različnih tehnik slikanja.

Vabljena tudi mlajša populacija, saj bo mladim nadobudnežem izlet omogočil širino znanja, informacij in nenazadnje izredno zabavo.

SOSESKA ZIDANICA v Drašičih – Kjer nas sprejme kletar in nas skozi zanimiv, tudi duhovit dialog popelje skozi zgodovino 250 let in več stare soseske zidanice, ki je nekoč in še danes služila v različne namene vaščanov. Okusili boste tudi vino 52 gospodarjev iz enega soda, zapeli in spoznali njihovo himno ter dogajanje ob Martinovanju in utrip vsakdana v tej vinorodni pokrajini. In nenazadnje zvedeli boste kako so včasih pili na ROVAŠ in kaj to pomeni. Tukaj lahko pripravijo tudi degustacijo vin in belokranjsko pogačo- seveda po dogovoru. Prodaja Metliške črnine in Belokranjca po dostopni ceni in še kaj. Poleg je cerkev sv. Petra in slikarska razstava ter mlin, kjer se lahko oskrbite z domačo koruzno, črno, belo moko… Na poti do tam boste spoznali vinomerske steljnike, poraščene z orlovsko praprotjo in belimi brezami, ki v jesenskem času gobarjem nudijo številne užitke. V soseski zidanici se čas ustavi in skupine ostanejo tudi do dve uri in več.

ŠOKČEV DVOR Žuniči- predstavlja značilen belokranjski kmečki dom v zavarovanem krajinskem parku Kolpa. Ob prihodu boste okusili tudi značilno, še toplo belokranjsko pogačo. Je tip zaprte belokranjske domačije, ki jo sestavljajo hiša, lopa in skedenj. Sprejme nas direktor Krajinskega parka Kolpa, ki nas skozi zgodovino pripelje do same ustanovitve parka in dejavnosti. Hiša je restavrirana in nudi obiskovalcu zanimivo predstavitev iz življenja takratnega belokranjskega kmeta. Videli boste izvirno črno kuhinjo, staro pohištvo, otroško zibelko, domače platno in runo, staro krušno peč in še veliko več. Na poti do tja vam lahko posredujem podatke o belokanjski lepotici reki KOLPI, ki nudi obiskovalcu v poletnih mesecih izredna zadovoljstva in navdihe. In še veliko več o sami Beli krajini, ki vam v vseh letnih časih ponuja paleto zanimivosti.

TRI FARE-Rosalnice pri Metliki -ogled treh gotskih cerkva in najstarejših še delujočih orgel na slovenskem- ter drugih izvirnih unikatov.                  

MITREJ- ohranjena kamnita skulptura pri Rožancu na poti proti Semiču.           

KRUPA- ogled izvira in zgodovina.

Pošljite povpraševanje in glede na vaše želje vam bomo oblikovali najboljšo ponudbo.

 

 

 

 

 

 

Ne odlašajte, izpolnite kontaktni obrazec...

Ime in priimek / Naziv podjetja: (*)
Please let us know your name.
Telefonska številka: (*)
Invalid Input
E-pošta: (*)
Please let us know your email address.
Zadeva / tema sporočila: (*)
Please write a subject for your message.
Vaše sporočilo / vprašanje: (*)
Please let us know your message.

colnarjenje meni
robinzonsko colnarjenje meni
rafting meni
sotorenje meni
pikniki meni
paintball meni
zorbing meni
poroka na prostem meni
pohodnistvo meni
kolesarjenje meni{flike}

galerija geocaching catering-icon logo-mali

Kmetija Jureči
Kot pri Damlju 8
8344 Vinica

GSM: 041 613 663